maandag 29 maart 2021

IM Marion Borreman (1955-2021)

Bericht van Marion:

“ Hoi Maarten. Het is alweer bijna 5 jaar geleden dat ik mijn laatste bierwandeltocht heb gelopen, bij Kees en Emelisse. met Kees en Wilma. Jij hebt me de liefde voor speciale bieren in combinatie met de natuur bij gebracht, waarvoor ik je erg dankbaar ben. Nog steeds maak ik reclame voor bier proeven. Maar alles wat er mis kon gaan ging ook mis. Eerst mijn heupoperatie, daarna de tumor in mijn long. daarna de chemokuren waardoor ik mijn vermogen tot geur en smaak kwijt raakte. Iedere keer dat ik een nieuwsbrief van je kreeg hoopte ik weer een keer mee te kunnen gaan lopen. Helaas, het heeft niet zo mogen zijn. Ik ben helaas opgegegeven. Ik ben gisteren verhuisd naar het hospice en zal daar mijn laatste weken doorbrengen. Ik ben heel blij dat ik je heb leren kennen en wens je het allerbeste!” 

 Lieve Marion,

Afgelopen vrijdag ben je veel te jong - 65 jaar - overleden, een week ervoor schreef je me dat je kanker hebt en dat je naar een hospice was verhuist... ik was en ben er stil van. 

Ik heb je leren kennen tijdens bierwandeltochten als een erg leuke zelfstandige vrouw met humor. Je genoot duidelijk van het wandelen, het gezelschap en de bieren bij de brouwerij. Je noteerde en fotografeerde alles. Ik heb ook regelmatig foto's van je geleend en gebruikt in mijn bierwandelverslagen. 



Je hebt in de periode 2015 - 2017 bij ons 14 bierwandeltochten gedaan. Ik herinner me nog erg goed dat we tijdens het Bierwandelweekend Vechtdal vanaf Pauwbieren hand-in-hand schuifelend door het pikkedonker terugliepen naar ons hotel in Ommen door het donkere bos, want we zagen helemaal niets.
 

Tijdens het Bierwandelweekend Zeeland in 2016, ging het helaas moeizaam met wandelen op het laatst naar brouwerij Kees. De volgende dag zagen we je op het eindpunt bij brouwerij Emelisse in Kamperland, want wandelen ging echt niet meer vanwege een slechte heup. Je kreeg dat jaar een nieuwe heup, maar bierwandelen zat er helaas niet meer. 


De laatste bierwandeltocht die ik met je heb meegemaakt was naar Graaf van Heumen waar je met de bus en je rollator naar de lunchlocatie en de brouwerij kwam. Echt een doorzetter en een levensgenieter pur sang en daar proosten we op!

Marion, bedankt voor je gezelligheid en leuke reisverhalen. Dikke kus en knuffel en rust zacht.

Familie en vrienden van Marion: heel veel sterkte!

😘💕 Maarten

Donderdagmiddag 1 april wordt ze in besloten kring begraven. Dan drinken en proosten we op haar!

Graaf van Heumen

De Bierwandeltochten van Marion: Youtube


3-6-2015 Brouwerij De Hemel, Nijmegen --> foto's

11-7-2015 Pen Gwyn (thuisbrouwer), Groningen / foto's

2-8-2015 Brouwerij 't Goeye Goet, OLM Arnhem / foto's

19-9-2015 De Heidebrouwerij, Ede / foto's

31-10-2015 Brouwerij Berghoeve en Pauwbieren, Ommen (Bierwandelweekend Vechtdal) / foto's

1-11-2015  Brouwerij Mommeriete, Gramsbergen (Bierwandelweekend Vechtdal) / foto's

2-1-2016 Brouwerij 't Goeye Goet, OLM Arnhem / foto's

14-5-2016 Brouwerij 't Goeye Goet, OLM Arnhem (100ste Bierwandeltocht) / foto's

22-5-2016 Brouwerij Oersoep, Nijmegen / foto's

28-5-2016 Brouwerij Wageningen / foto's

4-6-2016 Brouwerij Kees, Middelburg / foto's

5-6-2016 Brouwerij Emelisse, Kamperland / foto's

22-1-2017 Graaf van Heumen, Heumen / foto's









1 opmerking: