donderdag 16 juli 2015

Bierwandelfeest met zon & lekker PenGwyn Bier!

Gaaf! Met 15 bierwandelaars op pad om 3 jaar Bierwandeltochten te vieren. Mmmm het zonnetje lacht ons tegemoet en we hebben goede zin. Twee fervente bierwandelaars Jacco en Bart van thuisbrouwer PenGwyn wandelen mee. We starten in het Wassenaar van het Noorden: groen villa dorp Haren (ook wel bekend van project X). We zien oude villa's, lommerrijke lanen, een monumentaal pand van Tabaks directeur Niemeijer met een Engelse tuin. We vervolgen het Pieterpad richting Groningen, over kleine struinpaadjes en wegen langs het Paterswooldemeer.
Via het mooie oude station en het Groninger museum lopen we de stad in. Zelfs in Groningen beklimmen we enkele 'heuvels' in het Noorderplantsoen: overblijfselen van de oude verdedigingswerken. Het is dorstig weer en we snakken naar het PenGwyn- en Bierwandelbier! Bij de thuisbrouwer aan de Zwarteweg zitten we lekker buiten, heerlijke hapjes en bijzondere thuisgebrouwen bieren passeren de revue:
1. Pilsner Hoppy 5%, de simcoe-hop zorgt voor lekker fris hoppige pils
2. Het Bierwandelbier 6.6%, een hoppige en kruidige saison, dat heel graag uit het flesje wil:

3. Rook Porter 4%, een experiment, dit is een restbrouwsel, de whisky rookmout smaak is heel goed te proeven. Je vindt hem lekker of juist niet.
4. Blond 7%, de toevoeging van koriander en kandijsuiker maakt dit bier zacht, zoetig en heel goed doordringbaar, en valt zeer goed in de smaak.
5. IPA 6%, het best geslaagde bier volgens PenGwyn zelf: en dat is het! heerlijk hoppig en goed in balans, een topper!
6/7. Imperial Dubbel met twee soorten gist: boven- en ondergistende Dubbel. De verschillen proef je heel goed: bovengistend heeft meer koolzuur en alcohol (7.8%) en daardoor body. De ondergistende dubbel (6.5%) heeft veel minder koolzuur, en heeft een andere wat strakkere smaak
8. Quadrupel 10%, tot slot hun nieuwe quadrupel, nog vrij jong, maar smaakt al goed, zoetje en heeft body.

Thuisbrouwer PenGwyn bestaat uit 4 vrienden: Bart, Jacco, Sander en Thijs (niet op de foto). Ze zijn vorig jaar begonnen en hebben al vele brouwsels gemaakt. PenGwyn is de Keltische naam voor pinguïn. Het logo is ontworpen door een buurman.

Dank PenGwyn voor de geweldige leuke en lekkere bierproeverij en kijkje in de keuken (letterlijk!). Tot volgend jaar!

Kijk hier voor meer foto's van deze Bierwandeltocht op Flickr.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten