Smalle paadjes over heide heuvels en steile beklimmingen tot het hoogste punt 105 +NAP en de Emma Piramide voor een mooi uitzicht. We vervolgen het pad door mooie bossen en pauzeren in de Oranjerie van kasteel Rosendael. Daarna wandelen door de oude wijk Geitenkamp naar Hoogte 80, park Klarenbeek en al snel geraken we in het park van het Openluchtmuseum waar het ontvangstcomité ons op wacht in de brouwerij. met het dorstlessende bier. Patrick doet de proeverij en elk bier gaat vergezeld met een bijpassende kaas of worst. De rondleiding gaat door de oude en de nieuwe brouwerij. We proeven achtereenvolgens: Pilsner 5%, Witbier (5%) met weizengist (banaan), Dubbel (7%) en de Tripel (9%). Tot slot heeft ondergetekende - bierambassadeur Maarten Exel - zijn eigen gebrouwen bier meegenomen.
De Saison Noir, is een donkere saison dat tijdens zijn - inmiddels succesvol afgesloten - opleiding StiBON niveau 2 is gebrouwen bij brouwerij de Beyerd in Breda. Ook erg leuk: Bierwandeltochten krijgt een speciale oorkonde van 't Goeye Goet.
"Het was erg gezellig, ik heb genoten van deze memorabele 100ste bierwandeltocht, dank allemaal voor jullie deelname aan één of meerdere bierwandeltochten, en dank aan alle brouwerijen en 't Goeye Goet in het bijzonder, die dit ook mogelijk hebben gemaakt, proost en tot de volgende bierwandeltocht!" Maarten Exel
Foto's van deze bierwandeltocht staan op Flickr
Geen opmerkingen:
Een reactie posten