zaterdag 7 mei 2016

Zuurkoolschotel en Hefe Weissbier

Bier en spijs combinatie met in de hoofdrol zuurkool en een Hefe Weissbier van de oudste brouwerij van de wereld: Weihenstephaner


Recept Zuurkoolschotel (4 personen):
Ingredi├źnten
- zuurkool (1 pakje)
- 2 rijpe bananen in plakjes
- runder chipolate worstjes (5 stuks) in stukjes gesneden
- 2 chilipepers
- peper, zout, kerrie, paprikapoeder
- 2 lepels mayonaise
- lepel boter
- 1 lepel grove mosterd (Groningen)
- 1 kg kruimige aardappelen
- ui in halve ringen gesneden
- champignons in plakjes
- 1 ovenschotel

Bereiding
Stap 1: verwarm de oven voor op 200 graden
Stap 2: kook de aardappelen gaar
Stap 3: bak de worstjes, champignons, chilipepers en uiringen met paprikapoeder
Stap 4: maak de aardappelpuree, voeg boter toe, de mayonaise, stamp de aardappelen. Voeg zout, peper, grove mosterd en kerrie naar eigen smaak toe.
Stap 5: vul de ovenschotel begin met laag aardappelpuree (helft), dan chipolate worstjes (helft), laagje banaan (helft) en zuurkool (helft), dan chipolate worstjes, banaan, zuurkool en eindig met de aardappelpuree.
Stap 6: zet de ovenschotel 20-30 minuten in de oven tot de de bovenkant een goudgele kleur heeft.
Stap 7: eet smakelijk!

Bier: Hefe Weissbier  - Weihenstephaner
Het bier heeft een aroma van banaan, een zachte romige zoetige smaak met een fris zuurtje en kruidig karakter.

De banaan in het gerecht haakt lekker in op de banaan aroma in het bier, de zuurkool versterkt het zuurtje in het bier. Daarnaast vermindert het gerecht het zoet in het bier. Ten slotte maakt het bier het mond palet verfrissend schoon door de hoge koolzuur in het bier.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten