dinsdag 31 mei 2016

Impressie Week van het Nederlandse Bier 2016


Tijdens de Week van het Nederlandse Bier hebben we hele mooie bierwandeltochten gedaan met hele leuke, gezellige en veel nieuwe bierwandelaars. Ik heb er heel erg van genoten, iedereen bedankt dat ie erbij was, voor de mooie foto's en de brouwerijen bedankt voor jullie gastvrijheid en bieren! Tot de volgende bierwandeltocht!

21 mei: Twentse Bierbrouwerij, Hengelo
Met hond Hoppe en zijn bierwandelaars wandelen we door het prachtige landgoed Twickel, genieten van de mooie natuur, heide, bos en cultuur. En uiteraard vinden we in de Twentse bierbrouwerij een waardige afsluiter van ons dorstige avontuur. Oerpils, Amber en Honing Tripel lessen onze dorst en prikkelen onze zintuigen.
Foto's: https://www.flickr.com/photos/bierwandeltochten/sets/72157669000794986/

22 mei: Brouwerij Oersoep, Nijmegen
Vierdaagse wandelaars en actieve bierliefhebbers vanuit Groningen tot Den Helder en van Dongen tot Leimuiden hebben zich verzameld op station Nijmegen om samen de Ooijpolder te verkennen. Oortjeshekken verrast ons op een lokaal bier en met ontspannen benen betreden we klompenpaden en het strand aan de Waal. Oersoep leidt ons rond in de voormalige soepfabriek waar ze hun bijzondere bieren brouwen. Ook een koelschip komt langs en vergapen we ons aan de enorme wijnfoedervaten. Dat maakt nieuwsgierig naar hun bieren. We proeven: Sergeant pepper (saison), Chalet Rouge (frambozen imperial saison) en Belgisch Kongo (stout). En genieten daarna nog van bieren van o.a. Katjelam en van het heerlijke Brewpubfood van STOOM.
Foto's: https://www.flickr.com/photos/bierwandeltochten/sets/72157669095575625/
Verslag van Marnix op zijn blog In het vat

28 mei: Brouwerij Wageningen
De legenda van Cunera staat centraal aan het begin van deze mooie tocht. Spannend en verrassend zien en horen we verhalen over eeuwenoude fortificaties en tragedies. Oude vervallen gebouwen op stuwwallen en uiterwaarden, broedende lepelaars en een brandende zon zorgt ervoor dat we voldaan maar dorstig brouwerij Wageningen betreden. Hun engelse bitter De Engelbewaarder komt precies op tijd. Heerlijk verfrissend bier met een fijne bitter. Bij het Rad vervolgen we de proeverij en laten we ons verwennen door Hermelijn (hopfenweizen), Otto II van Gelre (imperial amber lager), Dost (imperial saison) en Tsaar (russian imperial stout).
Foto's: https://www.flickr.com/photos/bierwandeltochten/sets/72157668720371281/

29 mei: Abdij van Berne, Heeswijk-Dinther
De zonnekoning was in Heeswijk een ongenode gast in de 17e eeuw, maar wij worden warm welkom geheten door de Brabantse Aa, kasteel Heeswijk en de Heeswijkse bossen, natuur en cultuur gaan hier hand in hand en in de Abdij van Berne krijgen we nog meer geschiedenis over Fulco, Abt Generaal en bier. De Bierrondleiding gaat door de Abdij en sluit af in hun proeflokaal met hun eerste 2 bieren die ze laten brouwen bij een bevriende abdij: Val-Dieu. We genieten van Norbetijn Blond en Prior Dubbel. Op de bierrol staan nog: Tripel (september), Witbier (voorjaar 2017), Quadrupel (najaar 2017). Voldoende redenen om deze tocht nogmaals plaats te laten vinden.
Foto's: https://www.flickr.com/photos/bierwandeltochten/sets/72157666534038684/
Verslag van Yvonne op haar blog Bierliefde

Geen opmerkingen:

Een reactie posten