vrijdag 6 november 2015

Mooi & lekker in het herfstige Vechtdal


Het is een prachtig bierwandelweekend met bezoek aan drie verschillende brouwerijen in het Vechtdal, Overijssel. De zon lacht ons tegemoet en zet de herfstige kleuren extra in vlam. Berghoeve trakteert ons op drie bijzondere lekkere bieren: Khoppig, een smaakvolle IPA van 4%. Een Goeie Buur, dubbel van 7%, die smaakt als een stout, rozijnen en karamel.
Tenslotte krijgen we Zwarte Snorre, een Twents Imperial Stout van 11%. Wow die smaakt heerlijk, koffie, chocola, bitter.
Na deze lunchpauze togen we over de eslandschappen van Den Ham naar de 'enige echte ambachtelijke bierbrouwerij van het Vechtdal' zoals Harry van Pauwbier zichzelf trots afficheert. De brouwerij ligt prachtig in het bos nabij Ommen in een boerderij. We krijgen van hem in rap tempo acht bieren te proeven in mooie whisky proefglaasjes.
Achtereenvolgens proeven we: Witbier 5%, Aspergebier 6.5%, Weizen 5%, 't Ommer Blondje 6.5%, Blonde Trots, honing bier 6.5%, Pauw's Trots, altbier 6.5%, Herfsttrots, bokbier 6.5% en Winterbier 8%, met steranijs. In het (schemer)donker lopen we naar ons hotel, waar we de avond afsluiten met een wildmenu met hertenrugfilet.

Klik hier voor alle foto's van deze bierwandeldag.

Zondag wandelen we vanaf het hotel de bossen in richting de Sahara. Wederom schijnt de zon en geurende bomen begeleiden ons op de onverharde paden. We genieten van de Vecht wandelend over een koeienspoor. We passeren oude buurtschappen zoals Junne en lopen langs 'dode' armen van de Vecht. Om bij een prachtig gelegen camping De Roos, onze lunch te nuttigen. Via de Beerzebulten, klimmen en dalen we naar Marienberg waar we de trein nemen naar Gramsbergen.
En daar ligt heel idyllisch aan het water in een oud pand brouwerij Mommeriete. Zij maken uitstekende bieren en we proeven er vijf: rookbok 6.7%, dubbelbok 7.5%, blond 6%, scheerse tripel 9.5% en de vrouwe van Gramsbergen, quadrupel 10%. Met bijpassende hapjes: paté met hun blondbier, tripelkaas en gerookte ham. Een bierwandelwaardig en heerlijke & gezellige locatie om het Bierwandelweekend 2015 mee af te sluiten! Proost en tot volgend jaar!

Klik hier voor alle foto's van deze bierwandeldag.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten