maandag 26 oktober 2015

Top Twickel & Twentse Tripel!

Het is vandaag een mooie herfstige dag, droog en alle bomen in de mooiste verkleuringen. Met een erg leuke groep bierwandelaars starten we in de eeuwenoude stad Delden, stad van textiel, zout en Twickel. Vanaf kasteel Twickel duiken we het landgoed in, mooie zanderige paden met veel sloten en beekjes en een prachtig vlonderpad over het moeras. We bezoeken de Noordmolen, een oliemolen en weldra genieten we van de koffie met Deldense moppen bij het Rustpunt.
Door bossen en landelijk gebieden wandelen we richting het einddoel van vandaag: de Twentse brouwerij in de voormalige Hazemeier fabriek in Hengelo.We krijgen al hun bieren te proeven en een rondleiding door de eigenaar en brouwer Frank Hendriks. Mooi gepassioneerd verhaal over hoe hij in 2007 begon, de uitbreiding naar België en zijn visie over zijn bier in Twente. We proeven achtereenvolgens de Oerpils, een fris zacht moutige dorstlesser, de met canadese hop gebrouwen Amber Ale, zoetje en fijne bitter iets metalig in de nasmaak.
De derde is Twents Bok Barrel Aged. een bokbier dat een jaar lang met eiken houtsnippers in de fust is bewaard. Tot slot genieten we van de ietwat zoetige tripel met honing in de geur en smaak. Deze bieren gaan vergezeld met heerlijke Twentse kaas en worst. Mmmm het was weer een hele lekkere Twentse bierwandeldag, prooost en tot de volgende bierwandeltocht!

De foto's van deze bierwandeltocht staan hier op Flickr.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten