donderdag 28 januari 2016

Arnhemse stad, cultuur, natuur en bier


De Hoppy New beer wandeltocht naar 't Goeye Goet start dit keer op station Arnhem in de Huiskamer. Het stationsgebouw van architect Ben van Berkel bekijken we vol bewondering. Mooi en bijzonder! Via de Korenmarkt met de oude korenbeurs wandelen we langs markante en oude gebouwen zoals de Rozet, Duivelshuis en bekijken het oudste café van Arnhem: het Oranje Koffiehuis. Via de Zypse poort komen we uit bij de Jansbeek en die volgen we naar de bron door de parken Sonsbeek en Zypendaal.


We zien de enige werkende Witte Molen uit de 15e eeuw en via kleine paadjes lopen we via de ijskelder en de waterval naar park Zypendaal. Vlak daarna zien we het Openluchtmuseum liggen met haar brouwerij 't Goeye Goet. We krijgen een uitgebreide rondleiding en proeverij van hun bieren. We proeven pilsner (5%), dubbel (7%), winter (8%) en de tripel (9%). De tripel was wel de favoriet, een gevaarlijk makkelijk doordrinkbaar bier. Uiteindelijk krijgt iedereen een flesje bier mee voor thuis. Was erg gezellig! Proost en tot de volgende bierwandeltocht!

Foto's van deze bierwandeltocht staan op flickr
(met dank aan Marion voor haar foto's)
Op zondag 17 januari was er een winterbierwandeling naar 't Goeye Goet: Kort en Krachtig. Speciaal voor groepen die ongeveer 1,5 uur willen wandelen en daarna bierproeven bij 'n brouwerij, zoals vandaag een vrijgezellenfeestje. En het werd ook erg gezellig, want de kruidenbitter was mee en de zon scheen op het deels witte landschap. De aanstaande bruidegom wist niet waar de wandeling naar toe ging en bij Burgers Zoo, werd al de Bierentuin geroepen. Maar we gingen een deur verder naar de bron van het Arnhemse bier: de bierbrouwerij 't Goeye Goet in het Openluchtmuseum. De rondleiding was wederom goed verzorgd en daarna kregen we de proeverij van hun bieren. Vervolgens konden we nog met tram mee naar de uitgang om de bus te nemen naar Barley's Biergarten waar de avond verder werd voortgezet. Proost! Tot een volgende Bierwandeltocht.

De foto's van deze Bierwandeltocht staan hier op Flickr
Geen opmerkingen:

Een reactie posten