Zaterdag 2 november starten we met 15 deelnemers met een mooie wandeltocht over zandpaden door het bos van de Sysselt en de Ginkelse hei. We lopen langs en staan stil bij de 4000 jaar oude grafheuvels. De storm van afgelopen week heeft de bomen flink kaal gemaakt. Bij de Ginkelse hei komen we één van de drie schaapskudden tegen die hier met herder en hond rond trekken. Je voelt je dan een gast op hun terrein, want zij grazen gewoon verder. Na het Airborne monument stoppen we even bij het natuurcentrum voor een plas en een hapje. Via de Ginkelse hei wandelen en dwalen we in het mooie bos van de Sysselt op weg naar de brouwerij de Veluwse Heidebrouwerij. Deze is gevestigd in het restaurant op 't voormalige Maurits kazerneterrein aan de rand van het bos.
Brouwer Jaap Hammink (zoon van brouwer Gerrit) doet de bierproeverij en rondleiding door hun brouwerij - gestart in 2012 - in de voormalige keuken van de kazerne. We beginnen met de Urquel 4,4% - dé oerpils vanuit Tsjechië. Daarna komen hun bieren aan bod, die veelal een zoete smaak hebben zoals de Calluna blond 6% (zacht blond), Heidebier 6,5% en Evertzwijn Tripel 8,5% (stevig en zoet). De Pegasus 5,5% is daarentegen een brown ale die smaakvol is met een lichte bitter, hun laatste aanwinst. Je merkt wel dat steeds meer mensen bittere bieren meer waarderen. De laatste die we - extra - proeven is hun kerstbier die nog staat te lageren: 10%, kruidig met een licht bittere afdronk. Dit is het eerste bier die Jaap heeft ontworpen met een eigen recept.
Hier staan de foto's op Flickr
Geen opmerkingen:
Een reactie posten