woensdag 27 november 2013

Bierwandeltocht Graaf van Heumen: "super leuk en lekker"Zondag 24 november lopen we lekker in het zonnetje langs de markante kerk in Cuijk of Keukja op z'n Keltisch. We steken de Maas over en wandelen richting de heuvels van de Nijmeegse stuwwal bij Mook. Lichte motregen begeleidt ons op de steile hellingen die we beklimmen om daarna te genieten van het uitzicht bij de Mookerheide en de mooie kleurige herfstbossen die code oranje-geel afgeven. Na 8 km een fijne pauze bij de Plasmolen met lekkere huisgemaakte appelgebak. We trekken verder op weg naar oude stenen van 500 tot 200 miljoen jaar oud. We komen langs het vakantiehuis(je) van een van de deelnemers waar ze is opgegroeid, in de bossen van de Mookerheide.
Bovendien zijn we bezig met geocaching: op zoek naar een 'schat' - een geo-cache - dat langs ons pad ligt. We vinden de grote ingegraven cache gemakkelijk in het bos. Dit is erg leuk en gaan we vaker doen! Na de Mookerschans en Heumense schans komen we aan op het landgoed Bergzicht, waar de brouwer Graaf van Heumen zijn lekkere werk verricht. Hij is druk bezig, maar heeft genoeg tijd tussen het brouwen (en schoonmaken) door om ons van smakelijke toelichtingen te voorzien bij zijn brouwsels. We krijgen naast de heerlijke frisse Weizen 4.8% - die de favoriet is bij de vrouwen, een heldere Pilsner 5% en een fijne herfstbok 6.7% te proeven.
Vervolgens komt de brouwer Constant Keinemans met twee nieuwe brouwsels  die nog in de lagertanks zitten: fresh hopped blond 7% met Marinka hop (verbouwd in Heumen). Dit brouwsel heeft ie gebrouwen met 1,5 kg hop op 400 liter en ruikt nogal zwavelig, (nog) niet zo lekker. De andere variant is een donker blond 7% met 3,5 kg Marinka fresh hop gebrouwen, mmmm die smaakt echt veel beter, en hij wordt steeds lekkerder. Over een maand is ie klaar! We proeven nog een bokbier van 2011: die is echt verouderd. Gelukkig sluiten we af met een smaakvolle verse Tripel van 7.6% proost!


Hier staan alle foto's van deze bierwandeltocht op Flickr

Geen opmerkingen:

Een reactie posten