donderdag 7 november 2013

Bierwandeltocht De Molen: "lopen en drinken voor Oeganda haalt 350 euro op"

Onstuimig weer wordt er verwacht deze zondag. We zijn met 13 deelnemers die de natuurelementen aangaan. Bikkels zijn het. En de tocht begint vrij droog en we wandelen door de buitenwijken van Gouda, langs veel water en omgevallen bomen. We lijken wel 'ramptoeristen', maar dan voor een goed doel. De opbrengsten van deze dag gaan geheel naar het Alfabetiseringsproject in Oeganda. Ab Koffeman van Youganda.nl: "met een euro kun je bijvoorbeeld een leraar al een uur voor de klas zetten of - heel basic - schrijf- en leesmateriaal kopen voor de kinderen zodat ze de mogelijkheid hebben om te leren schrijven en lezen en dat ontbreekt veelvuldig in de klaslokalen in Oeganda".

Bij de Reeuwijkse plassen schijnt even 't zonnetje, schuimkoppen staan op het water en het waait lekker door! Mooie woeste wolkenpartijen schilderen ons uitzicht wanneer de regen dan met bakken op ons neerkomt. We snellen ons langs het zwarte water naar een warme uitspanning waar we kunnen opdrogen. Met de bus naar Bodegraven of toch verder lopen? Buienalarm geeft aan dat 't de komende 2 uur droog is...dus we gaan verder wandelen. Tot aan de A12 lopen we over veel kronkel paadjes en bruggetjes, mooi typisch landschap.

We spurten ons door Bodegraven om op tijd bij brouwerij De Molen te zijn voor onze rondleiding met proeverij. En die was zeer de moeite waard - leuke wikipedia-wetenswaardigheden gehoord in de categorie 'Waar of Niet Waar': "... door de aanwezigheid van fyto-oestrogeen in de maagdelijke vrouwelijke hopbellen, worden vrouwelijke hopplukkers rondborstiger...". Het is een vermakelijk en interessant verhaal en de daarbij behorende proefbieren erg lekker en verrassend. We proeven achtereenvolgend: Lavendel IPA (6.2%), Double IPA Storm en Averij (10.8%) en een heel complex biertje Rook en Leer (10%), een barleywine-achtige stout met zuurtje, bitter en kersensmaakje.

Hierna kon eenieder een eigen bier kiezen van de tap met prachtige namen als Wit & Waarachtig (4.5%), Op & Top (4.5%), Heaven & Hell (11%), Open & Bloot (8%), Lief & Leed (6.2%) en The Brewberrybeer (6.2%). Het zijn allemaal mooie bieren met elk een geheel eigen smaakkarakter. De Molen heeft ook een bierwinkel met hun eigen assortiment en heel veel buitenlandse bieren. Je waant je als een kind in een snoepwinkel... Hier gaan we vaker naar toe!

Klik hier voor de foto's op Flickr

Geen opmerkingen:

Een reactie posten