zondag 13 juni 2021

Groetjes uit ... Bronckhorst!

Zaterdag 12 juni. Bierwandeltocht Bronckhorster Brewing Company, Rha

Brummen is vandaag het startpunt van de bierwandeltocht naar de Bronckhorster Brewing Company in Rha. De bierwandelaars hebben er (weer) zin in, net zoals gids en biersommelier Maarten Exel. Hij leidt ons door de paadjes en straatjes van Brummen, langs een grassige dijk de IJsselgouw en langs landgoed-huis Spaensweerd. 


Nabij het pontje staat een kunstwerk van Marianne Lammersen als onderdeel van de IJsselbiënnale: Marianne speelt met het gegeven ‘ruimte voor de rivier’ en maakt de dynamiek van hoog water op de bebouwde omgeving zichtbaar. 

Het volle pontje vaart over de snelstromende rivier waarna we rap het stadje Bronkhorst tegemoet treden. We gaan even terug in de tijd. Zelfs de rode brievenbus is van oude tijden. Hier horen we de verhalen over de Heren van Bronckhorst en zien het oude stadje dat voornamelijk uit gebouwen van na 1633 bestaat vanwege een grote brand in dat jaar. Alleen de (hobbelige) straten zijn middeleeuws. 

We lunchen in Den Gouden Leeuw en proeven ook hier alvast het Bronckhorster bier waarbij de Witte Rhakker - oude batch met koriander en sinaasappel - zeer in de smaak viel.

Na de voortreffelijke lunch gaan we het kasteel bekijken op de kasteelheuvel en wandelen verder langs het Gemaal en de Bronckhorster Molen. We lopen onder prachtige luchten langs de IJssel naar Rha waar we ons laven aan de Bronckhorster Bieren in het gras, zoals De Groene Buizerd, Witte Rhakker (nieuwe batch zonder koriander), RIDGE, Next Generation #3 Baltic Porter, Barrel Aged #29.  

We genieten van de buitenlucht en gezellige bierwandelaars. Heerlijk! Daarna vervolgen we onze weg naar het volgende pontje van Olburgen naar Dieren. 

Iedereen bedankt voor de gezellige bierwandeldag en tot ziens bij een volgende bierwandeltocht! 

Steve Gammage - Brouwer

Maarten - Bierwandeltochten





Geen opmerkingen:

Een reactie posten