zondag 20 juni 2021

Groetjes uit ... Rock City!

Zaterdag 19 juni 2021



Een aangename verkoelende dag verwelkomt ons na een paar hete dagen. Dat is fijn bierwandelen vanaf Den Dolder door de mooie bossen en over de Lange Duinen naar Amersfoort.



We pauzeren bij restaurant Soesterduinen en weldra zitten we op de Korte Duinen die we iets langer nemen met een hang moment voor de bierwandelaars :-) 

Dit is een verborgen parel nabij Amersfoort, prachtig landschap met haar zandduinen en vliegdennen. We wandelen door het Monnikenbosch en langs de Bosvijver. Weldra komen aan bij de Bokkeduinen - oftewel het opstelterrein van de treinen - en het Soesterkwartier van Amersfoort. Daar ligt nabij Rock City Brewing en hun Proeflokaal. 



We krijgen vijf bieren van de 'corerange' te proeven. De proefplanken worden direct uitgeserveerd en we proeven achtereenvolgens (met een Rock City Hapjesplank):

  1. Royaal - Saison 4.7%
  2. Peach Squeezer - wheat ale 4%
  3. Amersfoort Pale Ale 5.8%
  4. Koene Ridder Tripel 8%
  5. Maker's Monk - Bourbon infused brown ale 8%



Daarna bleven we nog even hangen en proefden meer apartere bieren zoals Rock N Rowl Diva 9%, een collab met Uiltje, is een DIPA met vruchtenhagel van De Ruijter. Deze is zoet, fruitig, droog en zwaar. Heel apart en valt bij de een wel en bij de ander niet in smaak. Uit balans, mis de hoppige smaak en stevig moutprofiel. De Gelato: PB&J van Funky Fluid uit Polen is ook zo'n aparte: paars van kleur door de toegevoegde frambozen en zwarte bessen, hij is zuur en je ruikt en proeft pindakaas! Heel apart maar wel lekker. Van FrauGruber hebben ze ook een bier van tap: Dojo of Dankness 6.66% is een fijne IPA met smaken van citrus, limoen en tropisch fruit. Tot slot nam ik nog een Koffiebeuker 10% van Rock City: vol van smaak espresso koffie en pure chocola. Yum!




Tevreden wandelen we verder naar het station van Amersfoort. Op naar de volgende Bierwandeltocht ... 

Maarten Exel
Bierwandeltochten

Impressie:





Geen opmerkingen:

Een reactie posten