woensdag 29 juli 2020

Groetjes uit ... brouwerij Othmar uit Twente


In Tubbergen start de Bierwandeltocht naar Othmar in Ootmarsum. Een oude katholieke stad en bij aanvang van de tocht verwelkomt door een stevig gebeier uit de basiliek. Het bierwandelpad leidt ons over een eeuwenoude eslandschap en langzaam maar zeker stijgen we de stuwwal van Ootmarsum op om bij de Watermolen Bels in een prachtige omgeving de lunch te nuttigen. Daarna gaan we verder klimmen en zien we mooie uitzichten en zandpaden brengen ons op de grens met Duitsland. We genieten van het Springendal dat een natuurlijk hoogtepunt is met haar kronkelige paadjes, vennetjes en lieflijke beekjes.

Daarna dalen we af naar Ootmarsum: een groot openbaar Openluchtmuseum met de Poaskearls op het kerkplein. De brouwerij is gebouwd op het terrein waar ooit een commanderie heeft gestaan. Ze hebben de oude Commanderie nagebouwd en ze brouwen alle bieren volgens het "Reinheitsgebot". Brouwer Dirk laat ons de (koperen) brouwketels zien en de vergistings- en lagertanks en de bottellijn zien. Alles ziet er spik en span uit. En ze zijn nog niet klaar: in de toekomst komt er een Bier & Breakfast en een Bierspa (!) op het terrein. Daarnaast verbouwen ze er hun eigen hop (Tettnang). We proeven de volgende bieren: Weizen, Blond, Tripel en Rauchbier. Tot slot krijgen we de Quadrupel van fervente en jarige bierwandelaar Kees, dank!

Dank aan Dirk en de gasterij Oatmossche voor de rondleiding en gastvrije en lekkere proeverij (en het lekkere eten daarna). Tot een volgende bierwandeltocht, als de bier-spa klaar is :-)


Lees hier het verhaal over de bierwandeltocht naar Huttenkloas.

Alle bierwandelaars dank voor de gezellige bierwandeldagen in Twente en tot een volgende bierwandeltocht.

Impressie:














Geen opmerkingen:

Een reactie posten