woensdag 29 juli 2020

Groetjes uit ... brouwerij Huttenkloas uit Twente



Zaterdag vertrekken we vanaf oude textielstad Almelo en leren we het landgoed Huize Almelo kennen. We krijgen een heerlijke en gastvrije lunch van Margreet die een Vrienden op de Fiets locatie heeft. En ze trakteert ons op bieren van haar neef uit Zwolle: Hettingabier. Wow verrassend, dat was genieten, dankjewel Margreet. Verder wandelen we langs het water van het Almelo-Nordhorn kanaal en de Markgraven naar de brouwerij in Albergen: Huttenkloas.

De brouwerij is sinds 2016 neergestreken in Albergen en sinds de documentaire Ons Bier van 2doc genieten ze landelijke bekendheid. Ze hebben het druk met brouwen want vandaag verloopt de rondleiding deels in de mist en zijn de vloeren nat. Ze brouwen zes dagen in de week om aan alle vraag van de huurbrouwers te kunnen voldoen. Uiteraard krijgen we het verhaal achter de slogan 'een misdadig lekker biertje' te horen om vervolgens ons te laven aan een uitgebreide bierproeverij (Blond, Weizen, Tripel, Gluipert van Hommeles, Schipbreuk collab met Neo) en mogen we een flesje bier uitkiezen.

Dank aan de rondleider Erik, gastvrouw Sylvia, en brouwers Ruud en Johan voor jullie gastvrije ontvangst en lekkere bieren. Tot een volgende bierwandeltocht!

Lees hier het verhaal van de Bierwandeltocht Othmar.

Alle bierwandelaars dank voor de gezellige bierwandeldagen in Twente en tot een volgende bierwandeltocht.

Impressie (foto's van Jeroen):










Geen opmerkingen:

Een reactie posten