dinsdag 15 oktober 2019

Groetjes uit ... Bataafse Opstand DAVO & Leroy Brown


Zonnige bierwandelaars op pad naar de Romeinse tuin en Castellum Herculis in Meinerswijk. Zeer aangename temperaturen begeleiden ons naar het theaterspektakel van Vitales in Arnhem Zuid. Het verhaal over twee broers en de Bataafse Opstand tegen de Romeinen mooi weergeven in een groen decor:De lunch bleek verrassend te bestaan uit vloeibare pannenkoeken aangevuld met een stevige Romeinse brood. Hiermee togen we door Meinerswijk, een natuurgebied in de uiterwaarden van de Rijn. We zien oude IJssellinie overblijfselen en een Castellum waarvan de Principia is weergeven. We struinen door de polder, langs kleigaten en ontmoeten de Konikspaarden op ons pad. Weldra zien we de Eusebiustoren uitsteken en via de Praets en de Nelson Mandelabrug zijn we in Arnhem.

We gaan eerst naar Leroy Brown Proeflokaal, waar Thijs ons opwacht met een uitgebreide Bierproeverij. Tortilla met kaas en quacamole / pulled chicken en een lekkere kaas/worst plank begeleiden de proeverij. We genieten er volop van! De volgende bieren proeven we: Treetop Lover 4,7%, een hoppig tarwebier met veel citra hop, waardoor die lijkt op een IPA. Daarna heb je de keuze: zijn nieuwste bier Pegasus, een witbier met sinaasappelschillen of zijn (Rock Out With Your) Bock Out bier met rozijnen. Thijs geeft er uitgebreid uitleg bij en geeft bij het volgende bier Junkyard Dog, een Oatmeal Stout van 6% er worst bij waarin het bier is verwerkt. Tot slot krijgen zijn Eldorado, een Tripal, gemaakt met een Hybride gist van een IPA en een Tripel. Een deel van het bier (10%) wordt apart gezet en drooggehopt met heel veel Amerikaanse Mosaic hop en er wordt Wodka aan toegevoegd. Dit voegen ze na 5 dagen weer terug aan het overige bier. Zo krijg je een zwaar bier (8,5%) dat het maisch schema van een tripel heeft met genoeg Amerikaans hop van een IPA en de wodka zorgt voor extra warmte en alcohol. Mmmm dat is genieten.

We sluiten deze mooie en bijzondere bierwandeldag af bij het proeflokaal van DAVO aan de Rijnkade. En genieten buiten op het terras van 3 proefglaasjes naar eigen keuze van het uitgebreide assortiment. Zo geniet ik van een Weizenbock, Road Trip (tripel) en van The Don, een RIS van 10%. We bleven nog 'even' hangen bij DAVO en eindigden bij De Beugel in Arnhem, een carft-biercafe met hele mooie pareltjes, zoals Tsarina Esra uit 2012 van De Molen of een Cuvée Freddy van Alvinne.

Dank iedereen voor deze gezellige en lekkere bierwandeldag! En dank Leroy Brown en DAVO proeflokaal voor je gastvrijheid en lekkere bieren en hapjes. Tot een volgende Bierwandeltocht!

Maarten Exel
Bierwandeltochten


Geen opmerkingen:

Een reactie posten