maandag 6 augustus 2018

Groetjes uit ... Burg Bierfeest Ermelo!


Vandaag was het weer een heerlijke zonnige bierwandeldag met Gerbrand, Mons, Leah, Amber, Sandra, Glenn, Mark, Wouter, Pedro en ondergetekende. Vanaf station Putten togen we in de snel opwarmende ochtendstralen naar het koele schaduwrijke Puttense bos. De oude postweg leidt ons naar grillige paden en langs vele grafheuvels. Bij het Solsche gat staan we even stil bij haar legende's over woeste kerstnachten, ontplofte brouwketels en de hellehond. We lunchen op het mooiste plekje van het terras van Boshuis Drie; de HJ-weizen en de lokale bieren uit Putten - met namen als Dorps leven en Zwaar leven - gingen er gretig naar binnen. Na de heerlijke lunch gingen we struinen door een bijna Zwitsers aandoend tafereel met al haar kerstbomen en ook het onderduikhol doet surrealistisch aan. Of ligt het aan de warmte die nu exponentieel toeneemt? We nemen een verkoelend ijsje bij de Schaapskooi aan de Ermelose heide om vervolgens snel de schaduw in te duiken en laten het Romeinse marskamp achter op de hete heide.

Het bierfeest lonkt en dorstige kelen dienen gesmeerd te worden. Bij het zeer uitgebreide Bierfeest van Burg Bier Winkel annex brouwerij annex cafe zijn bijna 40 brouwerijen neergestreken met een heel divers assortiment: van sour-ales tot aan imperial porters of eisbocken van 21% (ja echt). Uiteraard ontbreekt het Varken aan spit niet en voor de muziek / apres-ski liefhebbers is het plein achter het cafe een must. Het is er gezellig druk, maar gelukkig niet té. We genieten aan een biertafel van elkaars bieren.  Wat een diversiteit: bier met cactus lime, kastanjes, brett, peated of een pepertje. Lokaal of regionaal, maar allemaal uit Nederland.

Iedereen bedankt voor deze leuke dag. Ook dank aan restaurant Boshuis Drie en de organisatie van het geslaagde Bierfeest voor hun gastvrijheid. Tot volgend jaar of tot een volgende bierwandeltocht!


Maarten Exel
Bierwandelgids


Geen opmerkingen:

Een reactie posten