Ik heb een Curry met Spitskool gemaakt, licht pittig, zacht door de kokos en fris door het gebruik van djeroek poeroetblaadjes. De Thai Thai Tripel sluit perfect aan op het gerecht, de lichte pittigheid loopt lekker door, fris en pittig en het koolzuur maakt het palet schoon. Heerlijke smaken vullen de mond en nodigen uit voor nog een hap.
Spijs: Curry Spitskool (vegetarisch)
Bier: Thai Thai Tripel van Oedipus
Ingrediënten 4 personen:
1 grote gesnipperde ui
2 tenen knoflook, kleingesneden
zonnebloemolie
1 eetlepel geraspte verse gember
2 eetlepels chilisaus
2 eetlepels massala kerrie
1 theelepel zelf gekneusde korianderzaadjes
2 chilipepers
3 djeroek poeroetblaadjes (citroenblad)
1 spitskool, in stukjes gesneden
100 gram santen (geconcentreerde kokoscrème)
zout, peper
Vegetarische Kipstuckjes (De Vegetarische Slager)
Gebakken uitjes
Rijst
Bereidingswijze:
Fruit ui en knoflook in de olie. Voeg de gember en chili pepers toe en bak tot het geurt. Doe dan koriander, chilisaus en kerrie bij en roer goed. Voeg spitskool toe, zet het vuur lager en doe er santen en kopje water bij. Voeg de djeroek poeroetblaadjes toe en laat de spitskool slinken. De santen smelt en samen wordt het een mooie knalgeel-groene hap. Bak de vegetarische kipstuckjes apart en laat ze een paar minuutjes meewarmen in de saus. Ze kleuren dan mooi geel. Eten met basmatirijst. Strooi er wat gebakken uitjes over.
Smakelijk eten!
Maarten Exel
Bierambassadeur
Vorige Bier & Spijs Combi: Indische lamskotelet met quadrupel
Geen opmerkingen:
Een reactie posten