vrijdag 21 november 2014

Rotterdamse topdag met Pelgrims, Gozers & Houten Carrie!

We ontmoeten elkaar in station Kapsalon, Haaienbek of Patatzak wat de bijnamen zijn van station Rotterdam Centraal. Bijnamen geven aan gebouwen is echt iets Rotterdams, zoals de Kuip en Koopgoot. We wandelen langs het grootste verzamel Groothandelsgebouw van Nederland en via de oude 19e eeuwse singels komen we aan in Delfshaven. In dit oude stukje Rotterdam leggen we aan bij stadsbrouwerij De Pelgrim waar we 5 traditionele bieren proeven. Van Stoombier (bittere pale ale), Wit, Tripel tot Bok en Dubbelbok.We wandelen verder richting de grote pakhuizen aan de haven en zien de Lessenaar van de havenpolitie.
De Euromast hult zich in de mist en via het mooie park zien we de Maas met haar indrukwekkende skyline met de Zwaan en De Rotterdam (of de Kolos van Koolhaas). Met de watertaxi spoedden we naar Hotel New York om via de voetgangersbrug bij de Fenix Food Factory te komen. Daarin zitten de Kaapse Brouwers, een proeflokaal met 20 bieren op de tap en hun (proef)brouwerij. Bij de oude ketels van de Molen krijgen we van brouwer Daan een uitgebreide proeverij van hun bieren. We starten met Karel, een fris fruitige American Bitter. Daan licht toe wat voor soort bier het is en welke persoon bij de naam hoort.
De saison Harrie valt goed in smaak. Carrie is de rode IPA (met bietensap) vernoemd naar advocaat Carrie Jansen. Vervolgens gaan we door met Jaapie een red ale vernoemd naar de schrijver van ‘Hand in hand kameraden’, Jaap Valkhof. Tussendoor genieten we van de uitstekende vleeswaren, mm lekker smeuïg gerookte ham, en kaas. Beide geleverd door Fenix Food-winkels. We sluiten de proeverij diep zwart af met Bea een Black IPA en de top Gozer een Imperial Russian Stout! Tot slot wees Daan ons op de Houten Carrie (gelagerd op een houten vat) die we van de tap nemen: heerlijk!
Hier staan de foto's van deze bierwandeltocht op Flickr

Deelnemers over deze dag:
"Het was echt een topdag! Bedankt mannen!"
Fotoreportage van een deelnemer

Geen opmerkingen:

Een reactie posten