vrijdag 6 september 2019

Groetjes uit ... Twente "onmeunig gaaf, gezellig, mooi en lekker"


Een weekend bierwandelen in Twente: Delden, Hengeloooo, Oldenzaal, Lonneker en Enschede. En dat betekent de eerste bierwandeldag wandelen over de Deldener Esch, proeven van Deldense Moppen, de Noordmolen zien en horen en De Dikke Steen voelen. We genieten tijdens de lunch van de bieren (Blond en Tripel), eigengemaakte kazen (Daslook, Fenegriek, jong-belegen, Klaver) en ham van brouwerij Möllinkwoner op landgoed Twickel in Delden. Daarna vervolgen we onze weg langs het Twente Kanaal om te eindigen in het proeflokaal van de Twentse bierbrouwerij in Hengelo waar we de volgende bieren proeven: Oerpils, Witbier, Degusteau blond en het Bokbier.

De Noordmolen in bedrijf:


Zondag wandelen we vanaf het katholieke Oldenzaal door en over de Lonnekerberg, pauzeren en lunchen in Lonneker in Café Sprakel met een halfeentje en proeven de Othmar Weizen van de tap. Vervolgens zijn we snel in Enschede en komen uit in de wijk Roombeek, waar we bij het vuurwerk monument even stilstaan. Indrukwekkend. Bijzonder is dat alle nieuwbouw met particuliere initiatieven ontworpen en uitgevoerd is. We lopen door de villawijk naar het oude centrum van Enschede om in de Tjikkertuin van Brewpub Stanislaus Brewskovitch zijn bieren te proeven met een heerlijke bierplank ernaast. We proeven Sambal Bij, Sunmilk, Triple Rock Church (net nieuw en heerlijk) en eindigen met de All Black die we zelf mogen infusen met Ethiopische Koffie.Tot slot komen we brouwer-oprichter Rocco van Stanislaus Brewskovitch tegen op het Bierplein van het Proef Eet festival in Enschede. Daar staan brouwerijen uit Enschede (of hebben een band met Enschede) zoals: Grolsch, Eanske, Rigters, Brouwersnös en Johnny Thursday.

Iedereen bedankt die deze bijzondere en gezellige bierwandeltochten in Twente mogelijk hebben gemaakt: Bierbrouwerij Möllinkwoner in Delden, Noordmolen, moeder van Jeroen, Proeflokaal Twentse Bierbrouwerijen in Hengelo, cafe-restaurant Sprakel in Lonneker en Stanislaus Brewskovitch in Enschede. En natuurlijk jullie, de bierwandelaars!

Het was helemaal top en tot de volgende bierwandeltocht!

Maarten Exel
Bierwandeltochten - Proef de natuur!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten