woensdag 23 december 2015

In de ban van Veluwse dijken, Voorster klei en Cambrinus bier

Wow dat was een mooie dag waar geen eind aan leek eh hoefde te komen, omdat het zo gezellig was. Een leuke groep mannen, vrienden, familie-uitje die deze bierwandeltocht gekregen hebben als cadeau. Nieuwe en ervaren bierwandelaars. Vanaf station Klarenbeek wandelen we over de Veluwse bandijk, om in Gietelo de lunch te nuttigen in eeuwenoude Bakkerij Bril.
Vervolgens duiken we de Voorster klei in langs een oude rivier arm van de IJssel over het kerkenpad naar Zutphen. Bij de IJssel zien we de prachtig gerenoveerde steenfabriek 'De IJsselstroom'. In de verte lonkt de Hanzestad al, en we kunnen niet wachten om snel naar de oude stad te gaan om in een 800 jaar oude kelder lokale biertjes te proeven. De Hanzestadsbrouwerij is de enige brouwerij van Zutphen. Opgericht door brouwer-eigenaar Gerrit Wolf in 2006 en tevens Grandcafe met een uitgebreide Bier & Burgers kaart.

We laten ons trakteren door Gerrit op zijn bieren en prachtige verhalen. We starten met een Weizen 5,2%, ietwat dun door de weinige koolzuur. Vervolgens krijgen we Liesje, een blonde 6,8%, volle body met licht citrus smaak. Daarna zijn ondergistende dubbelbock Hanzebock 8,2%, strakke smaken, karamel, zoetje en moutbitter. Laatste Cambrinusbier is een zeer doordrinkbare en vrij zoetige Tripel: de Droge Nap van 9,5%.
We sluiten de proeverij af met een Grimbergen Winter en een rondleiding bij de ketels. We bleven nog naborrelen en eten, want bier en burgers stonden op het menu. Gezellig en lekker tot de volgende bierwandeltocht! Prooost!

Meer foto's van deze Bierwandeltocht staan op Flickr

Geen opmerkingen:

Een reactie posten