vrijdag 4 december 2015

Subtiele Drie Ringen en Bijzondere Burgbiertunnel


De bierwandeltocht naar De Drie Ringen in Amersfoort gaat door de bossen bij Den Dolder en over de Langen en korte duinen. Een mooie tocht over zandpaden, duinen en bossige wegen. Bij de Koppelpoort zit brouwerij De Drie Ringen en we proeven 7 verschillende bieren. De bieren zijn soms lastig uit elkaar te houden zowel door kleur als smaak. We proeven van tap: blond, stadsbier (hefe-weizen), CorDeux (type kölsch bier), Zilver (dunkel hefeweizen), dubbel, Vuurvogel (tripel) en tot slot het smaakvolle Bokbier van de fles.

Meer foto's van deze bierwandeltocht staan op Flickr







De bierwandeltocht naar Burgbier start in Putten en leidt ons door de mooie bossen met de dansende bomen, de veluwse sagen over het Solsche Gat, boshuis Drie, het onderduikhol, de Ermelose heide en de unieke biertunnel in Ermelo.
We krijgen er een rondleiding en een demonstratie van de onlangs geopende Biertunnel. Naast brouwerij en cafe hebben ze ook één van de grootste bierwinkels van Nederland met circa 1500 verschillende bieren. De Biertunnel verbindt de winkel met het cafe, zodat je in het cafe elk bier in de winkel kunt bestellen. De zelfgemaakte biertunnel zorgt ervoor dat het bier in 150 seconden gekoeld wordt tot 6-7 graden.
We krijgen tijdens de bierproeverij met hapjes de volgende bieren te proeven: een Veluws blond (lekker fris), een Kersenbier dat 4 jaar oud is, hun bokbier en tot slot Veluws Bruun, hun dubbel.  Uiteraard bestellen we ook een tunnelbier dat via een beeldscherm te volgen is. Proost!

Meer foto's van deze bierwandeltocht staan hier op Flickr



Geen opmerkingen:

Een reactie posten