zondag 30 maart 2014

Jopen bierwandeltocht: zon, zand en lekker bier!

Vandaag schijnt de zon volop en we stappen stralend over het Zandvoortse strand naar Parnassia. Met acht bierwandelaars genieten we van het weer en de mooie omgeving. Het windje is lekker op de vele uitzichtpunten die we aandoen in de Kennemerduinen. Ondertussen proeven we ook van het eerste zelfgebrouwen blondbier van Jacco en Reinhard, heerlijk! Dat geeft ons weer nieuwe energie om rap naar de Jopenkerk te spoeden waar we een hele leuke middag en avond hebben in de voormalige Pastorie. De Jopen bier- en spijsproeverij start met fris Frans Hals bier gebrouwen met haver, een kuitbier ge├»nspireerd op een oud 15e eeuws recept. We krijgen hierbij een ziltige oester geserveerd.
Daarna de quadruppel Ongelovige Thomas van 10% met een stoofpeertje en een pittige blauwaderkaas op een vijg. Goede combi! Ook de afsluitende HIJSM, een Oatmeal Milk Stout, gaat heel goed samen met een stevige chocolade brownie.  Dit bier is een eerbetoon aan de eerste spoorlijn tussen Amsterdam en Haarlem aangelegd door de Hollandsche IJzeren Spoorweg-Maatschappij. Brouwerij Jopen en Brouwerij De Prael benadrukken de sterke band tussen deze twee steden. Het keuzebier werd de heerlijke frishoppige Lentebier. Erg lekker allemaal en we krijgen nog wat extra's te proeven: Leibier uit 2010, een pittige Imperial Russian Stout. En Michel Ordeman - eigenaar van Jopen - komt erbij zitten en brengt voor ons hun VRIJMIBO bier uit 't houten vat mee: de IPA, jammie! Een bijzondere dag met leuke mensen, mooie verhalen en lekker bier.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten