zondag 29 december 2013

Bierwandeltocht naar De Hemel: "prachtige wandeling en mooie bieren"

Deze wandeltocht belooft ons Hemelse bergen, uitzichten en bieren. We zijn met z'n 5-en en gaan het spookachtige bos in en klimmen de Duivelsberg op. De Ghosthunter heeft hier in het bos 'orbs' waargenomen. Het is meer een sprookjesbos en bij Beek komen we de kabouterboom tegen: de dikste boom van Nederland met 8,5 meter omtrek. Tijdens de lunch in "t Spijker genieten we alvast van een Hemels biertje die alleen hier te verkrijgen is van de tap en met Beeks bronwater wordt gebrouwen. De Hanenberg is een stevige tripel/quadruppel van 10%, heerlijke smaak, zacht en lekker doordrinkbaar.
Hartverwarmend gaan we de stuwwal bij Nijmegen beklimmen. We komen langs prachtige vergezichten op de Ooijpolder en in Nijmegen zien en lezen we over Romeinen, de oude stadswal en het Valkhof. In een van de oudste gebouwen in de Benedenstad - de Commanderie - is de brouwerij De Hemel in de kelder gehuisvest. We bekijken het museum - oude etiketten, foto's en krijgen een eerste biertje om te proeven. Beeldend met foto's, animatie-filmpjes wordt het brouwproces uitgelegd.
Bijzonder is dat deze brouwerij ook azijn, mosterd en likeur maakt van de restproducten. We proeven uiteindelijk 6 Hemelse bieren: Luna 5% (pilsener), Godelief 5% (amber), Serafijn 5% (dit was 't eerste Raaf witbier), Gloeiende Gabriel 7.5% (kruidig en kaneel) Helse Engel, een tripel van 8% (heel zacht) en hun quadruppel Nieuw Ligt van 10%. Daarbij worden hemelse hapjes geserveerd.

Klik hier voor de foto's op Flickr

Geen opmerkingen:

Een reactie posten