woensdag 31 juli 2013

Verslag Bierwandeltocht Maallust

Op zondag 28 juli starten we met een groep van 9 mensen, waarvan het merendeel uit Groningen komt. In Assen ontmoeten we elkaar en nemen de taxi naar het beginpunt van de wandeling in het esdorp Norg. Een bont gezelschap geniet van de mooie natuur en cultuur landschappen. Zo wandelen we door het oudste bos en staan we stil bij hunebed D2 bij Westerveld. We worden onderweg nog wel even lek gestoken bij een moerassig gedeelte van het bospad. Uiteindelijk komen we bij het vroegere Hollands Siberi├ź. Veenhuizen blijft apart, zoals hun begraafplaats met Belgische vluchtelingen 1 t/m 8 en de grafsteen van de apotheker in de vorm van een pil. 
De drie gestichten en de kolonisten huizen die in de 19e eeuw zijn gebouwd door de Maatschappij van Weldadigheid hebben veelzeggende namen als Bitter en Zoet, Orde en Tucht, Zorg en Vlijt. Zo ook ons einddoel: Maallust, een voormalig landbouwcomplex. Door de zware jongens omgebouwd tot een heel fijne bierbrouwerij. Hier zitten we op het zonnige terras te genieten van een uitgebreide proeverij van vier van hun bieren en bijpassende bierhapjes: kaas en Drentse worst, vooral hun bierkaas valt goed in de smaak.
Twee bieren springen eruit bij het kiezen van je favoriete keuze bier: de Vienna en de Tripel. De rondleiding en begeleiding van de proeverij door de gastheer is weer uitstekend. Uitgebreid komt de hypermoderne brouwerij aanbod en de gastheer is ook zeer onderhoudend over de verschillende bieren en bierhapjes. Helaas zijn de Veldwachter Bokbier en 1818 winterbier nog niet gereed voor consumptie, dan maar weer op 'strafexpeditie' naar brouwerij Maallust in november! 
Geen opmerkingen:

Een reactie posten