dinsdag 24 januari 2017

Duvelsmooie tocht naar Oersoep

Derde kerstdag stond dit keer in het teken van de Nijmeegse Stuwwal, Duivelsberg en de Romeinen. Met een flinke groep enthousiaste bierwandelaars vangen we zonnige bierwandeltocht aan net over de grens in Wyler (D). We wandelen over grens richting de twee Mottes bij De Duivelsberg. De paden zijn zeer heuvelig en kronkelig en zo fotogeniek dat we even twee bierwandelaars (de fotograven) kwijt waren. Helemaal verzonken in hun foto object namen ze een verkeerde afslag, maar dat kwam allemaal snel weer goed, dankzij het bierviltje met tel. nr van Bierwandeltochten.

foto: Peter Palm

De pauzelocatie in Beek bij restaurant 't Spjker was weer uitstekend met als mogelijk bieruitstapje, de Haneberg gebrouwen met Beeks' bronwater bij De Hemel. Daarna zien we vanaf de heuvels mooie vergezichten over de Ooijpolder en komen we via de Huneberg op de Batavierenweg richting het eeuwenoude Valkhof in de oude Romeinse stad Nijmegen.

We wandelen door de oude benedenstad langs brouwerij De Hemel en de oude Hezelpoort op weg naar de voormalige Honigfabriek waar brouwerij Oersoep is gevestigd. Bij proeflokaal Stoom krijgen we eerst een dorstlessend bier: de Hopfather, een session IPA.

Vervolgens doen we de rondleiding en krijgen een inkijkje bij Oersoep: de enorme wijnfoeders voor hun zurige bieren, het koelschip voor hun spontaan vergistende bieren en hun brouwketels en gist/lagertanks in de ruimte waar de voormalige soepketels hebben gestaan. We sluiten af met een proeverij van drie bieren: Hoptopussy, een stevig gehopte IPA, hun vlaggenschip Sergeant Pepper (kruidige saison) en de Sexy Motherbocker, hun smaakvolle bockbier. Proost en tot een volgende bierwandeltocht!

De foto's van deze bierwandeltocht staan hier op Flickr (met dank aan Peter Palm)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten