maandag 8 oktober 2012

Verslag Brummen naar Bokbierdag in Zutphen

Bierwandeltocht Brummen naar Bokbierdag in Zutphen
7 oktober 2012
Afstand circa 12 km
9.55 vertrek station Brummen
13.10 aankomst Zutphen
OV-reis: Arnhem – Brummen; Zutphen - Arnhem
Aantal deelnemers: 2-3


Het werd een zeer avontuurlijke tocht: wandelend door een kudde schapen, langs vechtende stieren en kruipend onder prikkeldraad banen we ons een weg naar (en door) het drukke, maar gezellige nostalgische bokbierdag in Zutphen.

We wandelen door het lieflijke oude Brummen en komen snel op het oude Graafschapspad over de Bandijk. Schitterend pad met aan de linkerkant weilanden met vee en rechts uitzicht over de uiterwaarden van de IJssel. 
 


 De Bandijk heeft vele hindernis ##jes waar we door danwel overheen klimmen. Het begint al aardig op een adventure te lijken, maar later nog veel meer... 
 
We komen een kudde schapen tegen die ons verwonderd gadeslagen – wat doen jullie hier?Filmpje:

Na de Bandijk duiken we de Cortenoever in. 

We wagen ons aan het ‘Laarsjespad’ dat zijn weg baand dwars door weilanden met paarden, grote kudde koeien met vechtende stieren.  Wij helden op sokken nemen toch maar een alternatieve route door struiken, over/onder prikkeldraden en door weilanden zonder stieren.
 

Zo komen we weer veilig op de Bandijk die kronkelend de IJssel volgt tot aan de brug bij Zutphen. We zien vaak een roofvogel (arend, buizerd?) langs de bomen, over de uiterwaarden vliegen.


Na de één kilometer lange brug verlengen we onze wandeling met het Klompenpad. Die leidt ons direct langs de IJssel en via de haven de Hanzestad in. Eerst een kopje koffie bij Brasserie 6 daarna voegt Anne zich bij ons.We lopen richting de markt met de bokbiertenten. Er staan al heel veel mensen langs de route te wachten op de nostalgische optocht. Oude Ford auto’s, koetsen, herauten, biceclettes, tractoren, muziekkapellen, fanfares, paarden en uiteraard de oude bierwagens van Grolsch, Gulpen, Brand, Palm komen langs.  Met een bokbier van Huttenkloas in de hand en een zonnetje op onze bolletje is het goed toeven langs de route.
De nationale bokbierdag in Zutphen is de drukste van Nederland.  100.000 mensen komen erop af vanwege de gemoedelijke sfeer, de nostalgische tocht en de verschillende  bokbieren.  En het prachtige weer werkt ook goed mee.
We komen twee gezellige broers uit Rotterdam tegen. Ze komen (al voor de zevende keer) hier voor de gemoedelijke sfeer "zoiets kan niet in de Rotterdam" en natuurlijk het bokbier, ze moesten er nog één proeven...
We hebben 4 bokbieren geproefd:
Kosten glas 25cl, € 3,50 per bokbier, glas € 1,- (eenmalig)
-       Huttenkloas (uit Almelo) 6,5%, goed doordrinkbaar, maar smaak is vlak
-       Jopen 4 granen bock 6,5%, heerlijke smaakvolle Bock
-       Texelse Bock 6,5%, zoetig en kruidig, redelijk
-       Dubbele Bock 6,5% van de Twentsche Brouwerij (uit Hengelo), lekker bittertje met stevige smaak

Geen opmerkingen:

Een reactie posten