zondag 30 december 2018

Groetjes uit ... Stoomtrein Veluwse Schavuyt!


Deze nieuwe bierwandeltocht verliep als een trein :-) Met trein-, wandel- en bierliefhebbers gingen we op pad vanaf Dieren over de jachtlanen aangelegd door stadhouders Willem II en III, om bij de Carolinahoeve even op te warmen met koffie, chocolademelk en gebak (en sommigen van ons een Mr. Baboon van lokale brouwerij Hootch). We wandelen door de bossen van de Hagenau en de Schaddevelden waar oude Holland-Amerika-Lijn-huisjes staan. Mooie lanen, heuvels en bossen wisselen elkaar af. Bij Laag Soeren zien we het begin van de sprengbeken en uiteindelijk komen we bij de Coldenhove uit en de Eerbeekse beek. Oftewel dichtbij het tweede deel van de tocht: De Stoomtrein.

We horen hem al komen met zijn machtige fluittoon en dat zet de groep nog iets sneller in beweging. We staan op het perron en daar komt de indrukwekkende bak stomend staal het station binnenrijden. Wow! hier is een filmpje op Facebook. We hebben een eigen coupe voor de Bierwandelgroep, in een oude restauratiewagen. Ook lopen er Dickens figuren rond en dat maakt het plaatje helemaal compleet. Ook de vrijwilligers van de Veluwsche Stoomtrein Maatschappij zien er prachtig uit:


In de trein nemen we de gelegenheid om een verrassingsbier te serveren: Trainhopper van de LOC-brewery (uit Tilburg). En die ging er goed in! In Apeldoorn snellen we ons naar Proeflocaal Het Achterom dat inderdaad verscholen ligt in een steegje. Hier is de brouwerij begonnen met hun eerste bier te brouwen voor hun gasten, maar al snel wilde men ook buiten het café dit bier drinken. En nu staat hun grote brouwerij De Vlijt (in voormalige Zwitsalfabriek) elke dag 1000 liter Veluwse Schavuyt te brouwen.

In het proef-locaal genieten we van de lekkere hapjes en hun bieren. We proeven achtereenvolgens: Blond, Amber, Bock en hun Tripel. Tenslotte nemen we ook nog de Quadrupel en dan is de cirkel rond :-)


Iedereen bedankt voor de gezelligheid en dank aan Carolinahoeve, de VSM en Het Achterom, Veluwse Schavuyt voor jullie gastvrijheid.

Proost en tot een volgende stomende Bierwandeltocht!


Maarten Exel
Bierwandeltochten

Geen opmerkingen:

Een reactie posten