vrijdag 15 juli 2022

17 september: PINT Bierwandeltocht MaallustExcursie naar brouwerij Maallust in Veenhuizen

Op zaterdag 17 september organiseert PINT een excursie naar brouwerij Maallust in Veenhuizen. Voorafgaand aan het bezoek aan de brouwerij is er een bezoek aan het agrarisch bedrijf De Eerste Wijk en een rondwandeling door het historische Veenhuizen.

De dag begint met een ontvangst bij De Eerste Wijk tussen 10:30 en 11:00 uur. De Eerste Wijk is het oudste en grootste sociale agrarisch bedrijf in Nederland. Daar staan ook biologische hopvelden (ofschoon nog niet biologisch gecertificeerd omdat dit proces drie jaargangen duurt). Zij leveren hop aan lokale bierbrouwers in Noord Nederland, waaronder Maallust. Hier krijgen we een rondleiding.
Na het bezoek aan De Eerste Wijk wandelen we (o.l.v. Maarten Exel van bierwandeltochten.nl) door het historische Veenhuizen. Veenhuizen staat op de Unesco-Werelderfgoedlijst als een van de Kolonie├źn van Weldadigheid. Aanvankelijk stonden er gestichten voor weeskinderen, later kwam er een Penitentiaire Inrichting (gevangenis). De wandeling eindigt bij brouwerij Maallust.

Bij Maallust krijgen we ook een rondleiding met proeverij en sluiten we de dag af met een barbecue.

Hoe er te komen?
De Eerste Wijk is bereikbaar met het OV. Vanuit Assen of Drachten kun je de bus nemen. Kom je met de auto en met een BOB dan kun je het beste de auto parkeren bij Maallust en dan via de weg naar De Eerste Wijk lopen (ongeveer een half uurtje). Het adres is Limietweg 3 in Veenhuizen.

Wat kost het?
De kosten bedragen € 50 voor PINT-leden en € 57,50 voor NIET-PINT-leden. Inschrijven kan via onderstaande link:
Aanmelding voor PINT-leden
Aanmelding voor NIET-PINT-leden

Moet ik nog wat meenemen?
Neem een lunchpakket en versnaperingen voor onderweg mee. En een goed humeur uiteraard...

Er kunnen maximaal 30 personen mee, dus wees er snel bij.

Voor meer inlichtingen mail dan naar secretaris_oost@pint.nl.

Met vriendelijke groet,

Astrid Verdonk

Impressie:

Geen opmerkingen:

Een reactie posten